Elke dag bereikbaar van 08:00 tot 19:00 uur

(Ver)bouwbegeleiding

Wat is een bouwbegeleider?

Een bouwbegeleider wordt ingehuurd om het gehele project soepel te laten verlopen en bouwadvies te geven aan de eigenaar van het project. De bouwbegeleider zal de voortgang van het project bijhouden en rapporteren aan de opdrachtgever. De bouwbegeleider zorgt ervoor dat het aannemersbedrijf volgens de afgesproken regels werkt en controleert ook het geleverde werk. Wanneer het aannemersbedrijf verzaakt of dingen vergeet, zal de bouwbegeleider aanpassingen eisen om de goede kwaliteit te waarborgen.

Kosten besparen

Door het inhuren van een bouwbegeleider zal u op de lange termijn kosten kunnen besparen. Doordat de bouwbegeleider altijd blijft letten op de tijd, kosten én kwaliteit zullen er minder fouten worden gemaakt. Onderstaand een aantal voordelen van het inhuren van een bouwbegeleider:

  • Zicht op de planning en het op tijd opleveren van het bouwproject
  • Controle op het goed uitvoeren van het bouwwerk, wat de kwaliteit verhoogt en de kosten op lange termijn verlaagt
  • Veiligheid tijdens het bouwen

Waarom heb ik een bouwbegeleider nodig?

De bouwbegeleider staat in direct contact met de architect van het project. De bouwbegeleider zorgt ervoor dat de communicatie tussen de aannemer en architect wordt ondersteund om zo onnodige communicatiefouten te voorkomen.
De bouwbegeleider is er om uw project makkelijker te maken. Door de vele ervaring en achtergrondkennis van Jos de Laat kunt u met veel van uw vragen bij hem terecht tijdens het project. Jos de Laat zal u onafhankelijk advies geven over bijvoorbeeld materiaalkeuze of tijdsplanning. Maar hij zal u ook een eerlijke mening geven over de manier van aanpak. Doordat de bouwbegeleider onafhankelijk is van de aannemer hoeft u niet bang te zijn voor een beïnvloede mening en kunt u vertrouwen op de kennis en ervaring van de bouwbegeleider.

Doordat Jos de Laat al een lange tijd in de bouw werkt, heeft hij de nodige contacten om vakmensen in te huren die kwalitatief goed werk leveren. Daarnaast zal Jos de Laat u helpen met het herinneren van belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen en het op tijd bestellen van materiaal. De ervaring die Jos de Laat heeft opgedaan zal dus niet alleen de kwaliteit van uw project ten goede komen, maar Jos de Laat helpt u ook met de belangrijke zaken rondom het project.

De bouwbegeleider zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van de huidige ontwikkelingen omtrent het budget. De aannemer zal tijdens de bouw van uw project mogelijk tegen een probleem aan kunnen lopen wat ervoor zorgt dat het budget van het project overschreden zal worden. Jos de Laat zal in de gaten houden of de afgesproken prijs voor de bouw van het project haalbaar blijft en zal dit aan u rapporteren wanneer hij hieraan twijfelt.
Het basisprincipe van de bouwbegeleiding is om te waarborgen dat er kwalitatief en zuinig gewerkt wordt tijdens de bouw van uw project. Tijdens complexe bouwklussen is het hierdoor erg interessant om een bouwbegeleider in te huren. Bij complexe klussen kunnen er problemen ontstaan op de bouwvloer waardoor kosten kunnen stijgen en de tijdsplanning onder druk komt. Jos de Laat zal deze problemen snel en efficiënt oplossen zodat de bouw van uw project niet langer hoeft te duren dan nodig is.